دسته : برق ،الکترونیک و مخابرات
فرمت فایل : word
حجم فایل : 6963 KB
تعداد صفحات : 43
بازدیدها : 429
برچسبها : طراحی تابلو تابلو تبلیغاتی پروژه برق الکترونیک
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلپروژه رشته برق و الکترونیک طراحی مدار تابلوی نویسنده و تبلیغاتی با میکروکنترلر و LED
امروزه استفاده از صفحه نمایش های پیام متحرک کاملا رایج است. آنها با صورتها و ویژگی های گوناگون وارد بازار می شوند. بیشتر آنها متکی به میکروپروسسور هستند و در این موارد استثنایی وجود ندارد. این تابلوهای نویسنده ی روان و صفحه نمایش در اکثر خیابانها و بر روی سر در بیشتر مغازه ها برای تبلیغ یک آگهی، جنس و کالا وجود دارد یا بر سر چهار راه ها، برای هشدار دادن به رانندگان قرار گرفته اند.
هدف از ارائه این پروژه طراحی تابلوی نویسنده ای است با حداقل قطعات و کمترین هزینه و ساده ترین نقشه، که بیشترین کارایی را داشته باشد.
در ابتدای مطلب سعی می کنیم اصول کار برای طراحی یک تابلوی نورانی و روشهای مختلف آن را بررسی کرده و در ادامه کار مدار فوق را شرح دهیم.
در این مدار از یک میکروپروسسور 8051 یا 8952 استفاده شده است و از 208 قطعه LED به رنگ قرمز استفاده شده است. همچنین از یک آی سی 4051 یک رگلاتور 7805 استفاده شده است 8 قطعه ترانزیستور به عنوان کلیدهایی که می توانند باز و بسته شوند در نظر گرفته شده است و همچنین از 6 کلید برای نوشتن در تابلو استفاده می شود.
در مدار تابلوی نویسنده ی روان، از روش جاروب (SCAN) استفاده شده است و این کار همزمان با جاروب سطرها صورت می گیرد و اطلاعات صفحه کلید از طریق پین 13 به آی سی میکروکنترلر منتقل می گردد.
یک عدد آی سی EEPRAM به شماره ی AT24CO3 استفاده شده است به طوری که با قطع برق حافظه ای آن پاک نمی شود و به هر مدت که بخواهید، باقی می ماند.
تابلوی نویسنده روان با آی سی میکروکنترلر 8051، 8259
همراه کلیدهای تایپ و پاک کردن کلمات دلخواه
همان طوری که در تصاویر چاپ شده مشاهده می کنید به غیر از قسمت نویسنده نورانی که شامل تعداد زیادی LED می باشد، بقیه مدار بسیار ساده بوده و از تعداد معدودی قطعات متعارف تشکیل شده است.
بخش اصلی مدار، یعنی تابلوی نویسنده از 8 ستون عمودی و 6 ردیف افقی تشکیل شده است که در مجموع تعداد 208 عدد LED را شامل می شود.
تغذیه پایه منفی این LED ها را آسی میکروا 895 به عهده دارد و جریان پایه های مثبت آنها از پایه ی کلکتور هشت عدد ترانزیستور تامین می شود که خود این تزانزیستور ها هم توسط آی سی 4051 که در واقع به مشابه هشت عدد سوئچ عمل می کند، تغذیه و بایاس می شوند.
در روی فیبر نوری 26 خط عمودی پایه های منفیLED ها را مستقیما به آی سی میکرو وصل کرده اند و احتیاجی به سیم کشی جداگانه وجود ندارد.
ردیف پایه های مثبت LED ها به ترتیب با حروف H, J, F, E, D, C, B, A مشخص شده اند که از این هشت ردیف دو ردیف اول و آخر یعنی ردیف A و ردیف H از طریق مدار چاپی مستقیما به ترانزیستور وصل شده اند واحتیاجی به کار اضافی ندارند.
...
مقدمه
تشریح عملکرد مدار با زبان ساده
1- بخش اصلی مدار یا تابلوی LED ها
2 - قسمت ترانزیستور ها و آی سی 4051
3 بخش هوشمند یا مغز و پردازنده و برنامه ریز مدار
4- بخش تغذیه مدار
5- بخش key bord و تحریر و تعویض حروف و کلمات
ب- روش جاروب کردن LED ها (SCAN) به صورت تک به تک
ج- نحوه نمایش با روش جاروب کردن LED ها به صورت ستونی ویا سطری
د- روش شیفت دادن (shift)
تشریح عملکرد آی سی 4051
عملکرد آی سی شماره 89c51 یا 89c52 (میکروکنترلر)
الف- حافظه ثابت
ب- حافظه موقت
ج- حافظه های خاص
نحوه عملکرد port های خروجی یا ورودی میکروکنترلر
نحوه خواندن اطلاعات از طریق Port
نوسان ساز داخلی آی سی 8951 و تغذیه آن
نحوه Reset کردن آی سی میکروکنترل
پین ها پایه های لازم برای استفاده از حافظه های ثابت و موقت خارجی
پایه بندی میکروکنترلر 8951
پایه بندی کلید سلکتور الکترونیکی 4051
قسمت تغذیه مدار
تغذیه اضطراری آی سی میکروکنترلر 8951
عملکرد برنامه داخلی آی سی 8951 برای اجرای مدار تابلو نورانی
نحوه ذخیره شکل در حافظه ثابت آی سی