دسته : مکانیک
فرمت فایل : word
حجم فایل : 2171 KB
تعداد صفحات : 95
بازدیدها : 405
برچسبها : بویلرهای صنعتی دیگ بخار
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمعرفی پروژه پایان نامه طراحی، ساخت و نصب بویلرهای صنعتی
بخشهایی از متن پروژه
انسان همواره برای گرم کردن محل زندگی خود در فصل سرما، به دنبال ساخت وسایل گرمازا بوده است. در ابتدا با سوزاندن موادی مانند گیاهان و چوب و بعدها با کشف و استخراج معادن انواع سوختهای فسیلی، از وسایلی مانند بخاری و آبگرمکن استفاده کرده است. ولی به تدریج با گسترش شهر نشینی و فرهنگ آپارتمان نشینی و ایجاد انواع ساختمانهای مسکونی و تجاری و اداری و همچنین لزوم توجه بیشتر به مصرف بهینه و اقتصادی سوخت، باعث گردید سیستمهای مختلف گرمایشی مانند: سیستم حرارت مرکزی، انواع پکیج یونیت های آپارتمانی، سیستمهای حرارت تشعشعی و... مورد توجه بیشتری قرار گرفته و در زمینه بهبود کیفیت و سهولت بهره برداری و نگهداری از آنها اقدامات موثری انجام شده است که از آن جمله می توان تولید و ساخت انواع دیگهای حرارت مرکزی که در ساختمانها و مراکز مختلف صنعتی بسته به شرایط اقتصادی وفنی مورد استفاده قرار می گیرند، را نام برد.
دیگهای آب گرم که تولید و بهره برداری از آنها قدمتی چندین ساله دارد، در انواع مختلف به صورت عمده با استفاده از فولاد و یا چدن ساخته شده است و برای تولید آب گرم مورد نیاز، در محلی به نام موتورخانه نصب و به کار گرفته می شوند.
بویلرها نوعی مبدل حرارتی هستند که با گرفتن انرژی حرارتی سوخت و انتقال آن به آب سرد، باعث تبدیل آب به بخار می شوند.
نیروگاه بخار از نظر ترمودینامیک یک ماشین حرارتی است که در آن دیگ بخار، به عنوان منبع گرما کار می کند. گرفتن کار از ماشین حرارتی تنها با منابع دمای بالا و پایین میسر است. انتقال و افزایش انرژی سیال عامل که عمدتا آب خالص است، در دیگهای بخار صورت می گیرد. پس دیگهای بخار نیروگاه ها با متعلقات خود نقش اساسی و بارزی در سیکل حرارتی نیروگاه ها ایفا می کنند. در واقع می توان گفت که دیگ بخار قلب هر نیروگاه است. لذا شناخت انواع، عملکرد، اجزا و نقش تک تک اجزای این سازه بزرگ و مهم، کمک شایانی به به بهره برداری و تعمیرات آن خواهد کرد.در اینجا بایستی با یک واژه درباره بویلرها آشنا شویم و آن سطح تبادل حرارتی یک بویلر است.
در این فصل به بررسی و تشریح دیگهای بخار، از نظر جنس (دیگهای چدنی و فولادی) و از نظر محتوای لوله ها (دیگهای فایر تیوب و واتر تیوب)، و همچنین دیگهای پکیج خواهیم پرداخت.
این نوع دیگها از قطعات چدنی مجزایی که به یکدیگر متصل می شوند، تشکیل می شود که در آنها تعدادی پیچهای فشاری، واشرها، مجرای مناسب برای عبور آب و محصولات احتراق به کار رفته است. تعداد پره ها در یک دیگ تعیین کننده اندازه و ظرفیت آن است.
این پره ها می توانند افقی یا عمودی باشند که معمولا نوع عمودی آن متداول تر است.
شعله مشعل در فضای وسط پره ایجاد شده و گازهای داغ حاصل از احتراق سوخت، از مجراهای خاصی که برای افزایش بازده دیگ در نظر گرفته شده، عبور می کنند. برای جلوگیری از برخورد مستقیم شعله با بدنه پره های دیگ می توان با آجر و خاک نسوز داخل دیگ را آجر چینی کرد. ...
فهرست سرفصل مطالب پروژه
الف - مقدمه
ب - دیگ بخار و جایگاه آن در نیروگاه حرارتی
فصل اول : طبقه بندی بویلرها
فصل دوم : انواع بویلر ها و عملکرد آنها
فصل سوم : تشریح اجزای دیگ بخار
فصل چهارم : رسوبات و خورندگی در دیگ های بخار
فصل پنجم : نصب، راه اندازی و بهره برداری از دیگ های بخار
فصل ششم : کنترل و بازرسی دیگ های بخار
فصل هفتم : طراحی و ساخت دیگ های بخار
فصل هشتم : تعمیر و نگهداری دیگ های بخار
منابع و مراجع
خرید و دانلود آنی فایل