دسته : -پژوهش های دانشگاهی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 236 KB
تعداد صفحات : 43
بازدیدها : 220
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 11000 تومان
خرید این فایلپایان نامه مقایسه ضمان غصب با سایر ضمان ها
غصب عملی غیراخلاقی است و غاصب ملزم به جبران وارده به مغصوبمنه میباشد. در این زمینه دو مسئله مهم معركه آراء فقها و حقوقدانان میباشد كه محور بحث این پژوهش را تشكیل میدهد. اول. با توجه به برداشتهای متفاوت از مثلی و قیمی در بحث جبران خسارت، اندكی برداشت متفاوت از مفهوم این دو عنوان موجب تفاوت اساسی در تطبیق هر یك از این دو عنوان بر عناوینی همچون گندم، گوسفند، اتومبیل، پارچه و... میشود. هدف بحث به طور مشخص این است كه دریابیم تعریف مناسب مثلی و قیمی در جامعه امروز باید چگونه باشد تا با رسالت اصلی فقه كه اشاعه عدالت در روابط بین انسانهاست، همسو و سازگار باشد؟ دوم، با توجه به اینكه ممكن است از زمان غصب تا زمان ادای حق مالك و بازگرداندن وضع او به حالت اولیه مدت زمان زیادی طول بكشد و مراحل گوناگونی بر مال مغصوب بگذرد كه در هر مرحله آن مالْ قیمتی داشته باشد كه نسبت به قیمت زمان غصب، كمتر یا بیشتر باشد، سؤال این است كه در مرحلهای كه غاصب باید قیمت مال تلفشده را به مالك بپردازد كدام قیمت را باید ملاك عمل قرار داد تا بر اساس آن خسارت متضرر ـ یعنی مالك مال تلفشده ـ به نحو احسن جبران شود؟
ضرورت و اهمیت بحث وقتی روشن میشود كه بدانیم ممكن است در بعضی از مراحل، روند نزولی كاهش قیمت به گونهای باشد كه قمیت كالای تلف شده به صفر برسد؛ یعنی آن مال در مقطعی از زمان از مالیت خارج شود یا بعكس، قیمت آن مال تلفشده به اندازهای افزایش یابد كه به چندین برابر قیمت زمان غصب برسد. حال آیا در مورد اول باید غاصب را بریءالذمه دانست و به بهانه مالیت نداشتن آنچه تلف شده، موجبات تضییع
حق مالك را فراهم آورد و یا ضرورتا باید چارهای اندیشید؟ در مورد حالت عكس، تكلیف چیست؟ پیشینه این بحث در میان آثار فقهای متقدم و متأخر دیده میشود، اما به صورت جامع، اثری در این زمینه دیده نمیشود. مقاله پیشرو با هدف دستیابی به راهكاری مناسب نسبت به جمع میان حق مغصوبمنه و غاصب و تأمین عدالت قضایی و برگزیدن قول ارجح با روش كتابخانهای و مراجعه به آثار دست اول حوزه فقه و حقوق رأی مقتضی را اتخاذ نموده است.
فهرست مطالب. ج
مقدّمه 1
تصور مراحل گوناگون از زمان غصب تا یومالرَّد 2
مقایسه استیفاء با سایر موجبات ضمان قهری. 3
تفاوت میان غصب و استیفاء 3
تفاوت استیفاء با اتلاف. 3
مقایسه استیفاء و تسبیب. 4
ضمان قهری. 7
ضمان معاوضی. 9
ماهیت ضمان معاوضی و تفاوت آن با ضمان تلف.. 10
ارکان ضمان 12
شرایط صیغه 12
شرایط ضامن، مضمونله ومضمونعنه 13
شرایط مضمونبه 13
تعریف مال مثلی. 14
تعریف منسوب به مشهور 14
2-نظریه قیمت روز تلف شدن مال 23
4-نظریه روز نایابشدن مال مثلی. 26
5-نظریه قیمت روز مطالبه مالك.. 27
6-نظریه قیمت روز حكمقاضیبه محكومیت غاصب. 28
7- نظریه قیمت یومالاقباض.. 29
تعریف مال قیمی. 31
كیفیت ضمان در غصب اموال قیمی. 32
2- نظریه قیمت روز تلف شدن مال 34
نتیجهگیری. 36
خرید و دانلود آنی فایل