دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 124 KB
تعداد صفحات : 110
بازدیدها : 406
برچسبها : هوش هیجانی خلاقیت دانشجویان
مبلغ : 11000 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی رشته روان شناسی؛ موضوع پایان نامه : بررسی رابطه بین هوش هیجانی و خلاقیت در بین دانشجویان رشته های علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
بیان مسأله :
با توجه به اهمیت خلاقیت و نوآوری در مراکز دانشگاهی و رابطه آن با هوش هیجانی موضوع پژوهش در این تحقیق بیان مسأله به این صورت است که بین خلاقیت و روحیه خلاق و هوش هیجانی دانشجویان رشته های علوم انسانی می تواند رابطه وجود داشته باشد و با اینکه دانشجویان رشته علوم انسانی تدبیر و تفکری در رابطه با حل مسأله و یا پیدا کردن راه حل هایی جهت حل مسأله ندارند می توانند خلاق باشند. واژه خلاقیت عمر طولانی ندارد - واژه نامه انکلیسی آکسفورد - ظهور این کلمه را به سال 1875 میلادی در کتابی راجع به ادبیات نمایش و انگلیسی نسبت می دهد. در این کتاب قدرت خلاق شکسپیر سخن رفته است. خلاقیت واژه های بسیار مهم و ارائه تعریض از آن مشکل است و بنابراین با توجه به روحیه خلاق جوانان این قشر مهم جامعه و اینکه هوش بخصوص هوش هیجانی می تواند نقش بسزایی در نوآوری داشته باشد که در اندازه گیری هوش هیجانی بیشتر به توان باالقوه انجام کار توجه می شود تا حاصل کار، یعنی بیشتر به فرایندها توجه داریم تا پیامدها تأکید نموده است که نتایج پژوهش های انجام شده در خصوص هوش هیجانی انجام داده اند متوجه شده اند مدارس و مراکز عالی موفق هستند که به ایجاد رابطه مناسب بین دانشجویان و اساتید و دانش آموز و معلم کمک می کند هوش هیجانی می تواند در روحیه خلاق جوانان نقش داشته باشد به این صورت که به کارگیری استعداد و رغبت و هوش لازم برای نوآوری لازم و ضروری است.
پایان نامه حاضر در پی پاسخ به این سوال است که آیا بین هوش هیجانی و سلامت روانی دانشجویان علوم انسانی دانشگاه آزاد واحد ابهر رابطه معنی داری وجود دارد؟
روانشناسان، هوش را مهارتی هم گرا یا استعدادی می شناسند که به طور کامل به سوی پاسخ متوجه می شود در حالی که خلاقیت را استعدادی واگرا دانسته اند که پاسخ های گوناگونی را مجسم می سازد. تحقیق های انجام یافته پیرامون هوش و خلاقیت نشان داده اند شاگردانی که در این دو امر برجسته بوده اند و هم دارای رفتار بزرگسالان و کودکان باشند. آن هایی که از لحاظ هر دو ویژگی در پایین ترین مرتبه قرار داشتند افرادی گیج و سر در گم به نظر می رسیدند که غالباً رفتاری دفاعی یا تلافی جویانه داشتند، فعالیت های شدید دفاعی در پیش می گرفتند و به انواع بیماریهای روان تنی گرفتار بودند اما کسانی که از هوش بالا برخوردار بوده اند و در خلاقیت در درجه پایین بودند به آن دسته از شاگردان اختصاص داشت که در درس های خود وسواس فراوانی به خرج می دانند و از شکست های تحصیلی واهمه داشتند. ولی کسانی که در درجه پایین هوشی بودند ولی از جهت خلاقیت مقام والایی داشتند غالباً از خود و از مدرسه بیزاری نشان می دادند و به مدرسه و درس و معلم با دیده خشم و ناراحتی می نگریستند و زمانی که از کارهای درسی نگرانی نداشتند استعداد درخشان خود را در خلاقیت و مهارت های شناختی به خوبی بروز می دادند.
تورنس (1975) همبستگی بین آزمون های خلاقیت و آزمون های هوشی را پایین گزارش کرده است.بنابراین از روی نمرات هوشی افراد نمی توان میزان خلاقیت آن ها را پیش بینی کرد.
علی رقم رابطه همبستگی کوچک بین نمرات آزمون های خلاقیت و آزمون های هوش صاحب نظران معتقدند که نباید انتظار داشت افراد خلاق در میان افراد دارای هوش بهر کم یافت شود.
فصل اول : کلیات
مقدمه
بیان مساله
سوال مسئله
اهمیت و ضرورت تحقیق
زمینه تحقیق
فصل دوم : پیشینه و ادبیات تحقیق
مرور سوابق نظری و پیشینه مورد مطالعه
ادبیات و پیشینه تحقیق
اجزاء خلاقیت
هوش و خلاقیت
خلاقیت و پیشرفت تحصیلی
خلاقیت و جنسیت
رشد خلاقیت
نقش معلم در پرورش خلاقیت
خلاقیت چیست
شرایط خلاقیت
انگیزش درونی چیست
تاثیرات اجتماعی و محیطی
تاثیر محدودیتها بر جنبه های مرتبط با خلاقیت در عملکرد
ده گام به سوی تقویت خلاقیت
روش آموزش خلاقیت
طبقه بندی مسائل
آموزش مهارتهای حل مساله
فهرست
مطالب صفحه
اهمیت دادن به دستاوردهای خلاقانه طلادگیرنده
بگذارید کودکان تجربه کنند
کشف استعدادهای ویژه هر دانش آموز
جو کلاسی و خلاقیت
روش های آموزش خلاقیت به دانش آموزان
اسباب بازیهای مناسب برای کودکان
استفاده از مواد رنگی
توصیف عوامل مانع خلاقیت
کمرویی مانع ایده هاست
ضرورت توجه به خلاقیت درکودکان و نوجوانان
ویژگی های افراد خلاق
رشد خلاقیت در بچه ها
عوامل سرکوب خلاقیت
ما و خلاقیت
نقش معلم
وظیفه ی اولیا
امکانات ما برای ایجاد خلاقیت
نتیجه گیری
پشنهادها
بها دادن به هنر های کودکان جهت پرورش خلاقیت
هوش هیجانی را بشناسیم
چگونه می توان در هوش هیجانی پیشرفت کرد
مولفه های هوش هیجانی
سنجشی برای هوش هیجانی
فهرست
مطالب صفحه
هوش هیجانی EI
هوش هیجانی خود را بیازمایید
اهمیت اندازه گیری هوش هیجانی
تعریف و پیشینه هوش هیجانی
پیشینه مطالعه هوش غیر شناختی
فصل سوم : روش تحقیق
جامعه مورد مطالعه
ابزار اندازه گیری تحقیق
معرفی آزمون خلاقیت تورستون (CREE)
اعتبار آزمون
روش آماری مربوط به فرضیه ها
روش تحقیق
فصل چهارم : یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
جداول نتایج
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
پیشنهادات
محدودیت ها
منابع و ماخذ
ضمائم