مبانی نظری کیفیت و اخلاق حسابرسی و تعهد حرفه ای و سازمانی

مبانی نظری کیفیت و اخلاق حسابرسی و تعهد حرفه ای و سازمانی مبانی نظری کیفیت و اخلاق حسابرسی و تعهد حرفه ای و سازمانی

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 79 KB

تعداد صفحات : 35

بازدیدها : 429

برچسبها : اخلاق حسابرسی تعهد سازمانی کیفیت حسابرسی مبانی نظری

مبلغ : 14000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری اخلاق حسابرسی، تعهد حرفه ای و تعهد سازمانی، اخلاق ناکارآمد حسابرسی، کیفیت حسابرسی

متغیرها: اخلاق حسابرسی، تعهد حرفه ای و تعهد سازمانی، اخلاق ناکارآمد حسابرسی، کیفیت حسابرسی

مبانی نظری با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها، برگرفته از مقاله های فارسی و ترجمه تخصصی متون مقاله انگلیسی با ترجمه آماده کتاب های خارجی و کتاب های داخلی رشته های مختلف، مناسب برای انجام و نوشتن پروپوزال و فصل دوم پایان نامه و مقاله داخلی و خارجی و طرح های تحقیقاتی

بخشهایی از متن مبانی نظری

اخلاق حسابرسی در مقایسه با حرفه های دیگر

اخلاق حرفه ای حسابرسی نسبت به سایر رشته ها و حرفه های دیگر در خصوص داشتن مسئولیت اصلی به منظور کمک به مشتری حرفه ای خود، دارای وضعیتی متزلزل است. زیرا چگونگی کمک او به جامعه قابل تامل است و برای او مهم نیست که مشتری حرفه ای او چه خواسته ای (به صورت شخصی) از او دارد. به عنوان مثال وکیل به عنوان مشاور و نماینده یک مشتری به دنبال بی گناهی و رفع هرگونه شک و شبهه نسبت به گناهکاری موکل خود است، نگرانی اصلی یک پزشک در هر حال حفظ سلامت و بهبود وضعیت بیمار مراجعه کننده به او است. حسابرسان اگر چه حقوق خود را از کارفرما یا صاحب شرکت دریافت می کنند اما به عنوان نمایندگان مردم و جامعه عمل می کنند و تمرکز اصلی خود را با استفاده از تحلیل مسائل پیچیده حرفه ای در مسائل مالی و غیر مالی، برای حفظ منافع مردم و جامعه ذی نفع مبذول می دارند.

با این تفاوت و حسب عملکرد حرفه ای آنها، یک درگیری اخلاقی بین مسئولیت و وظیفه حسابرسان و حق الزحمه دریافتی از دیگری برای آنها وجود دارد و این تعریف اصلی شرح وظیفه حسابرس است. حسابرس با دریافت هزینه های ارائه خدمات حسابرسی و غیرحسابرسی - خدمات مالی، از مشتری خود اقدام به ارائه خدمت برای آنها خواهد کرد، با این وجود از او انتظار می رود که به صورت بی طرفانه نسبت به صورت های مالی اظهار نظر کند. خطرات ناشی از وجود نقص در مدارک، محرمانه بودن دادخواهی ذی نفعان و ایجاد اعتماد برای مشتریان متناوبا یا پیوسته در فرآیند حسابرسی امری بسیار خطرناک و اجرای آن بسیار پیچیده و نیازمند یک مهارت حرفه ای و قضاوتی خاص است. اگر چنانچه حسابرس به صورت صحیح و صادقانه اقدام به صدور گزارش عملکرد خود کند و در فرآیند عملیات حسابرسی خود، آن را مورد توجه قرار دهد از نظر قانونی با پرهیز از هرگونه مسامحه کاری ها، سهل انگاری ها و همچنین ترس ناشی از دست دادن شهرت و اعتبار خود متناسب با حجم تعهدات تفویض شده به او به عنوان حسابرس، می تواند به عنوان استراتژی، تصمیم گیری مناسب و بالقوه به منظور ایفای صحیح مسئولیت تعیین شده برای خود داشته باشد، زیرا مدیریت به این منظور اقدام به استخدام حسابرس می کند که او سوابق عملکردی شرکت را در تطابق با استانداردهای عمومی پذیرفته شده حسابرسی کنترل کند. حسابرس همزمان در انجام حسابرسی در هر مرحله ملزم به در نظر گرفتن رفاه و حفظ منافع همزمان این گروه های رقیب است. ...

دیدگاه های ناظر بر سازگاری تعهد حرفه ای و سازمانی

باف و رابرتز، مدعی هستند که وقوع همزمان سطوح بالای تعهد حرفه ای و سازمانی می تواند برای سازمان خوشایند باشد و به صورت یک مکانیزم متعادل سازی نسبت به یکدیگر عمل کنند. برای مثال، تعهد حرفه ای بالا می تواند برخی از ناکارآمدی های تعهد بالای سازمانی (مثل پدیده انسان سازمانی) را جذب و تعدیل کند. هم چنین تعهد حرفه ای زیاد بدون تعهد سازمانی بالا اثر بخش نیست زیرا ممکن است کارها با کیفیت بسیار بالایی انجام شود اما در راستای نیازهای سازمانی نباشد. باف و رابرتز ادعا می کنند تعامل بین تعهد سازمانی و حرفه ای منجر به رضایت کاری و عملکرد بیشتری می شود که این میزان رضایت و عملکرد در هر کدام از تعهدها، به تنهایی یافت نخواهد شد.

نتایج و پیامدهای تعهد

تحقیقات زیادی درباره تعهد سازمانی در عملکرد شغلی، رفتارهای مبتنی بر تابعیت سازمانی (منظور رفتارهایی است که افراد علاوه بر وظایف مقرر در شرح شغل برای سازمان انجام می دهند)، ترک خدمت کارکنان، غیبت و تأخیر کارکنان انجام شده است. این پژوهش ها نشان داده اند که ارتباط تعهد سازمانی با عملکرد شغلی و رفتارهای مبتنی بر تابعیت سازمانی مستقیم و مثبت است. ولی ارتباط آن با ترک خدمت، غیبت و تأخیر کارکنان منفی است.

عمده ترین متغیر رفتاری که همبستگی آن با تعهد سازمانی مورد مطالعه قرار گرفته، سابقه خدمت در سازمان و یا نقطه مقابل آن، ترک خدمت بوده است. بر اساس مدل ارائه شده توسط آلن و می یر تعهد می تواند علاوه بر ترک خدمت، برخی از رفتارهای مهم شغلی دیگر نظیر عملکرد، غیبت و رفتارهای ناشی از تابعیت سازمانی را نیز تحت تأثیر قرار دهد. آنچه مسلم است این است که تعهد موجب بهره وری است، زیرا افزایش تعهد (در حد مطلوب) موجب ارتقای سازگاری فرد با سازمان و عدم مقاومت او در برابر تغییرات، بروز خلاقیت فردی و نیز استفاده کارآمد از منابع انسانی می شود، که این همه خود افزایش بهره وری را در پی خواهد داشت. وقتی احساس تعلق و وفاداری سازمانی وجود داشته باشد، محیطی صمیمی و آشنا در سازمان به وجود می آید. در چنین محیطی که افراد با یکدیگر در طول زمان آشنا شده اند و احساس تعلق و وفاداری به زندگی در یک گروه را پیدا کرده اند، انجام کارها بسیار ساده تر است و فعالیت های گروهی به خوبی و با سرعت پیشرفت می نماید.

چارچوب کیفیت خدمات حسابرسی

عوامل زیادی بر کیفیت خدمات حسابرسی تأثیر می گذارد، اما تحقیقات بسیار معدودی در جهت ایجاد نمونه ای برای تشریح کیفیت خدمات حسابرسی انجام شده است.

کاتاناک و واکر الگوی جامع (البته آزمون نشده) از کیفیت حسابرسی ارایه کرده اند. طبق دیدگاه آنان، کیفیت حسابرسی تابعی از دو عامل مرتبط با عملکرد حسابرس است: اول، شایستگی (از جمله: دانش، تجربه، قدرت تطبیق، کارآیی فنی، اثربخشی حسابرسی)، دوم، عملکرد حرفه ای (از جمله: استقلال، بی طرفی، دقت حرفه ای، تضاد منافع، و قضاوت حرفه ای). علاوه بر ویژگی های فوق، الگوی آن ها شامل تأثیر انگیزه های اقتصادی (از قبیل: میزان حق الزحمه، میزان هزینه حسابرسی، کارآیی حسابرسی، دعاوی حقوقی، و خدمات مشاوره ای)، و ساختار بازار (از قبیل: رقابت، درجه تمرکز در صنعت، صرفه جوئی های ناشی از مقیاس و وجود قوانین و مقررات) و تعویض حسابرسان است. در حالی که برخی از اجزای این نمونه توسط محققان مورد بررسی قرار است، اما این چارچوب در ساختار تحقیقات مرتبط با کیفیت حسابرسی بدیع است پرسش این که کدام عامل بر کیفیت حسابرسی تأثیر بیش تری دارد، باید از طریق انجام تحقیقات پاسخ داده شود. به علاوه، عناصر نمونه فوق باید به منظور درک جامع تر از تأثیر آن بر کیفیت حسابرسی در شرایط مختلف آزمون شود و در صورت لزوم، تعدیلاتی در آن صورت پذیرد. بنابراین، نیاز به تحقیقات به دلیل تغییرات جدی در محیط حسابرسی بیش از پیش احساس می شود. برخی از این تغییرات شامل گسترش دامنه خدمات اعتبار دهی، اصلاح فرآیند حسابرسی، نیاز به کاهش فاصله انتظارات و پذیرش فناوری جدید است. به طور خلاصه، توان بالقوه فراوانی برای انجام تحقیقات در زمینه کیفیت حسابرسی وجود دارد. ...

برخی از عناوین مطالب

اخلاق حسابرسی در مقایسه با حرفه های دیگر

مفهوم تعهد و اهمیت آن

تعهد حرفه ای

دیدگاه های ناظر بر تعارض تعهد حرفه ای و سازمانی

دیدگاه های ناظر برسازگاری تعهد حرفه ای و سازمانی

نتایج و پیامدهای تعهد

عوامل تأثیرگذار بر تعهد سازمانی

رفتارهای حسابرسی ناکارآمد

کیفیت حسابرسی

تفاوت بین کیفیت واقعی حسابرسی و برداشت از کیفیت حسابرسی

چارچوب کیفیت خدمات حسابرسی

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید