تحقیق موانع و راهکارهای بهبود فرآیند مدیریت دانش آموزان مدارس شبانه روزی

تحقیق موانع و راهکارهای بهبود فرآیند مدیریت دانش آموزان مدارس شبانه روزی تحقیق موانع و راهکارهای بهبود فرآیند مدیریت دانش آموزان مدارس شبانه روزی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1251 KB

تعداد صفحات : 188

بازدیدها : 427

برچسبها : مدیریت مدارس مدیریت دانش آموزان مدارس شبانه روزی

مبلغ : 8500 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق مطالعه موانع و راهکارهای بهبود فرآیند مدیریت دانش آموزان مدارس شبانه روزی (فرآیند مدیریت مدارس شبانه روزی)

مطالعه موردی موانع و راهکارهای بهبود فرآیند مدیریت دانش آموزان مدارس شبانه روزی (منطقه کاغذکنان با رویکرد سیستمی) با بررسی اساسنامه مدارس شبانه روزی

بهره مند نمودن افراد جامعه از خدمت آموزش و پرورش یکی از سیاست های مهم متولیان امر تعلیم و تربیت در کشورمان است که افراد حائز شرایط را وارد چرخه رسمی علم و تحصیل نماید و به عبارتی آموزش برای همه را عملی سازد. لذا کاهش نرخ بی سوادی و تحت پوشش قراردادن فراگیران و افزایش پوشش تحصیلی یکی از دغدغه های مسئولین نظام آموزشی علی الخصوص در مناطق محروم و کم برخوردار می باشد. در این راستا یکی از برنامه های آموزش و پرورش در مناطق محروم ایجاد مراکز شبانه روزی است که می بینیم با سرمایه گذاری قابل توجهی اعم از انسانی و مالی و تجهیزاتی تاسیس شده است که هرساله با جذب و نگهداری درصد قابل ملاحظه ای از دانش آموزان فعالیت آموزش و پرورش خود را شروع می نمایند، زیرا با توجه به اهمیت و جایگاه مدارس شبانه روزی شناخت عواملی که در تحت پوشش بردن بیشتر دانش آموزان موثر است و چگونگی نگهداری پویای فراگیران در جهت تحقق هدفهای آموزشی از موضوعات اساسی در سیستم مدارس شبانه روزی است که بایستی مورد مداقه قرار گرفته و تدابیر اثربخش تری در این خصوص اتخاذ نمود.

در حقیقت به خاطر رسیدن به هدفهایی چون کاهش افت تحصیلی، ارتقاع و سطح کیفی آموزش، استفاده بهینه از نیروی انسانی و امکانات در مناطق کم جمعیت، توجه به مقوله نگهداری و جذب فراگیران در مدارس شبانه روزی را ضروری می سازد.

این تحقیق به مطالعه موانع و راهکارهای بهبود فرایند مدیریت دانش آموزان مدارس شبانه روزی کاغذکنان بارویکرد سیستمی می پردازد سپس توصیه های لازم را جهت برنامه ریزی موردی آموزشگاهی به مدیران شبانه روزی منطقه کاغذکنان توصیه می نماید.

فرآیند مدیریت مدارس شبانه روزی

کلاس به صورت زیرسیستم مدرسه

هر یک از عوامل انسانی چه به صورت عمل کننده یا عمل شونده وارث فرهنگ، دانش ، اطلاعات و نگرشی است که دیگران در خارج از کلاس در فرد نهاده اند و او همراه با آن وارد کلاس می شود. طبقه ی اجتماعی، وضع اقتصادی، اولویتها، دانش و اطلاعات، رویه و نگرش و طرز تلقی، سواد و شغل و زبان و فرهنگ خانواده و محیط زندگی معلمان و دانش آموزان و سوابق تحصیلی آنان همه بصورت درونداد سیستم هستند که در کلاس و در حول و حوش هدفهای آموزش و پرورش، موضوعهای درسی و وظایف به تعاطی و اصطکاک با یکدیگر می پردازند. در شکل (2)، ارتباط درونداد، برونداد، جریان کار و گردش کار بازخورد و زیرسیستم درس مشخص گردیده است.

تحقیقات نشان می دهد که محیط آموزش، زمانی تقویت کننده ی یادگیری می شود که با خصوصیات و ارزشهای رسمی کلاس درس و مدرسه با ارزشها و خصوصیات معلمان و دبیران و دانش آموزان سازگار باشد. چنانچه زمینه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی معلمان و دبیران با زمینه های مذکور در خانواده دانش آموزان و محیط آموزش سازگار باشد، هیچ یک از آنان خود را در محیط نامانوس با زندگی عادی، خوبی و صفات و ارزشهای برگزیده، زبان و آداب و رسوم خود نمی یابند و شانس یادگیری در چنین محیطی افزایش می یابد.

دانش آموزی که از یک محیط خانوادگی که در آن استفاده از سواد و زبان و جملات کتابی معمول نیست، وقتی که به محیط رسمی کلاس درس پای می گذارد که زبان او را بکار نمی برند، بلکه جملات کتابی و کلاسیک و سطح سواد معلم و نحوه ی بیان او با تفاوت آشکار با آنچه که او بدان عادت کرده، استفاده می شود. با مشکلات ناسازگاری با محیط جدید مواجه می شود. ...

بررسی اجمالی ویژکی های مدارس شبانه روزی

اساسنامه مدارس شبانه روزی ویژگی های اینگونه مدارس را با یک مقدمه و پنج فصل ماهیت و محتوای آن را بیان می کند که به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده و به استان ها و مناطق جهت اقدامات بعدی ابلاغ شده است که به طور اجمالی به بررسی ویژگی های مهم مدارس شبانه روزی بطور اجمال می پردازیم.

تعریف مدارس شبانه روزی

به منظور توسعه امکانات آموزش و پرورش و ایجاد فرصت تحصیلی برای دانش آموزان روستاهای پراکنده و کم جمعیت و همچنین توسعه آموزش های فنی و حرفه ای در رشته هایی که نیاز به حضور مستمر و مداوم دانش آموز دارد، مدارس شبانه روزی تاسیس می شود.

اهداف مدارس شبانه روزی

ماده 2 اساسنامه مدارس شبانه روزی اهداف مدارس مذکور را در 6 بند جمع بندی می نماید که یکی از مهمترین اهداف آن که دو اولویت اول به آن اشاره می کند، عبارت است از:

افزایش پوشش تحصیلی دانش آموزان مدارس روستایی، عشایری و مناطق محروم و جلوگیری از هدررفتن استعدادها و توانائی های نوجوانان مناطق مذکور ...

فصل اول

طرح تحقیق

مقدمه

2-1 : بیان مساله

3-1: اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق

4-1: اهداف تحقیق

5-1: سوالات تحقیق

6-1: تعاریف عملیاتی متغییرها

7-1: محدودیتهای تحقیق و محقق

مفاهیم سیستم

مفاهیم:

تعریف:

عناصر سیستم

ورودیها

فصل دوم

ادبیات تحقیق

نگرش سیستمی

الگوی بنیادی ولی معمولی سیستمها

اختصاصات سازمان اداری در تحلیل سیستمی

تفکر سیستمی

ویژگی های نظریه عمومی سیستم ها

درجات سیستم از نظر بولدینگ

استفاده از تحلیل سیستمی در برنامه ریزی آموزش درسی

کلاس به صورت زیرسیستم مدرسه

سابقه مدارس شبانه روزی در آموزش و پرورش منطقه کاغذکنان

آمار کلاسهاو تعداد دانش آموزان مدارس شبانه روزی

سرانه و جیره غذایی مدارس شبانه روزی در سالتحصیلی (82-81 )

روستاهای تحت پوشش مدارس شبانه روزی

روستاهای دارای دانش آموزان حائز شرایط ورودی به مدارس شبانه روزی

ارتقای پایه تحصیلی در مدارس شبانه روزی نسبت به سایر مدارس منطقه کاغذ کنان

جایگاه مدارس شبانه روزی منطقه کاغذ کنان در استان آذربایجان شرقی خرداد82

فصل سوم

روش تحقیق

روش گردآوری داده ها

فصل چهارم

تجزیه و تحلیل اطلاعات

یک تحلیل سیستمی

عوامل موثر در ادامه تحصیل دانش آموزان در مدارس شبانه روزی

عوامل موفقیت دانش آموزان در مدارس شبانه روزی

تاثیر میزان عوامل در ترک تحصیل دانش آموزان مدارس شبانه روزی

میزان تاثیر عوامل در عدم ثبت نام و عدم ادامه تحصیل دانش آموزان در مدارس شبانه روزی

فصل پنجم

خلاصه، نتیجه گیری و پیشنهاد

جمع بندی سیستمی

خلاصه و نتیجه گیری

پیشنهادات

منابع و ماخذ

اساسنامه مدارس شبانه روزی

اساسنامه مدارس شبانه روزی

فصل اول: کلیات

فصل دوم: شرایط و نحوه تأسیس

فصل سوم: سازمان اداری آموزشی و نحوه اداره مدارس شبانه روزی

فصل چهارم: شرایط پذیرش و تحصیل دانش آموز

فصل پنجم: سایر موارد

چارت سازمانی مدارس شبانه روزی

نمونه پرسشنامه

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید