دسته : منابع طبیعی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 17 KB
تعداد صفحات : 16
بازدیدها : 229
مبلغ : 1000 تومان
خرید این فایلتحقیق دانلودی آشنایی با فلز مس، خواص مکانیکی، شیمیایی و فیزیکی
مس (Cu) از فلزات واسطه در جدول تناوبی به حساب می آید. مس در ترکیبات خود، دارای عدد اکسایش 1+ است. افزون بر این، اتم مس تحت شرایط مناسبی با از دست دادن الکترونهای خود، عددهای اکسایش 2+ و 3+ هم بدست آورد. در هر حال، مس در مهمترین ترکیبهای خود، عدد اکسایش 2+ دارد.
مس فلزی است نسبتا نرم و قرمز رنگ. و می توان آنرا به صورت ورق و مفتول در آورد. رسانایی الکتریکی و گرمایی آن زیاد است و از نظر رسانایی الکتریکی، بعد از نقره قرار دارد. (رسانایی الکتریکی نقره از تمام فلزها بیشتراست). سطح مس در هوای مرطوب از یک لایه کربنات بازی سبز رنگ پوشیده می شود.
لایه کربنات بازی سبز 2Cu+O2+Co2+H2O = Cu(OH)2.CuCo3
محلولهای رقیق اسید هیدرو کلریک و اسید سولفوریک بر مس که در سری الکتروشیمیایی در زیر هیدروژن قرار دارد، اثر نمی کنند ، اما مس در اسید نیتریک رقیق و غلیظ و همچنین اسید سولفوریک غلیظ به واسطه اثر اکسید کنندگی آنها حل می شود. یک نکته جالب توجه این است که مس می تواند از اسید هیدرو سیانیک غلیظ، HCN، هیدروژن آزاد می کند و احتمالا عامل انجام این واکنش، تمایل زیاد مس برای تشکیل کمپلکس با یون سیانید است.
نقش سولفات مس در کشاورزی را می توان به طور زیر خلاصه کرد:
1- تهیه Bordeauxو Burgundy.
2- کنترل بیماری های قارچی.
3- جبران کمبود مس در خاک.
4- جبران کمبود مس در جانوران.
5- افزایش و تحریک رشد مرغ های گوشتی.
6- عامل نابودی کرم ها و حلزون ها بویژه کرم کبد گوسفند.
- استات مس:
استات مس به عنوان عامل ضد قارچ به صورت محلول 1 کیلوگرم در 500 لیتر آب استفاده می شود. طرز تهیه ی این ماده از واکنش اسید استیک بر مس، اکسید مس، کربنات مس و سولفات مس بدست می آید. علاوه براین استات مس به عنوان کاتالیزور در بعضی واکنش های زیستی، شیمیایی مانند رنگ آمیزی پارچه و رنگ آمیزی سرامیک و غیره مورد استفاده واقع می شود.
- اکسید مس:
به صورت الکتریکی از مس و یا از واکنش بازها با سولفات مس بدست می آید. کاربرد آن به عنوان عامل ضد قارچ و همچنین پوشاننده ی دانه ها بوده و نیز در رنگ آمیزی شیشه و چینی استفاده می شود. علاوه براین برای جلوگیری از کثیف شدن تابلوهای نقاشی و همچنین در صنعت رایون کاربرد دارد.
- کلرید مس:
از انحلال اکسید مس در اسید کلریدریک یا واکنش با کلر بدست می آید. کاربرد اصلی آن در صنعت نفت برای شیرین سازی نفت و برای تجزیه ی کاتالیزورها در فرآیندهای شیمیایی و همچنین نگهدارنده در صنعت چاپ و رنگ آمیزی چیت است....
خرید و دانلود آنی فایل